След остри реплики и скандал депутатите гласуваха единодушно с 202 гласа

...
След остри реплики и скандал депутатите гласуваха единодушно с 202 гласа
Коментари Харесай

След скандал в НС създадоха комисията за `Буджака` |

След остри реплики и скандал депутатите гласоподаваха единомислещо с 202 гласа " за " основаването на Временна комисия за следствие на противозаконните действия в местността " Буджака ". Комисията ще бъде със период на деяние 3 месеца.

За ръководител беше определен Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи, а за зам.-председател - Любен Дилов-син (ГЕРБ-ДСД). Останалите членове на комисията са Младен Шишков (ГЕРБ), Веска Ненчева (БСП), Тодор Байчев (БСП), Димитър Найденов (ДБ), Калоян Янков (ДБ), Али Севим (ДПС), Меглена Гунчева (ИБГНИ), Живко Табаков (ИБГНИ). 

Преди да се стигне до решението за основаването ѝ, в пленарна зала се заформи плевел скандал. Лидерът на Демократична България Христо Иванов упрекна Има Такъв Народ, че си подавали пасове с Движение за права и свободи, като " това за нас (ДБ) се трансформира в червен байрак за структурата на кабинета, която предложихте. "

В отбрана на " ИТН " Радостин Василев съобщи, че казусът е сред Демократична България и Движение за права и свободи и си проличава кой стои зад решенията на Демократична България. Той сподели още, че от Демократична България са изгубили тяхната поддръжка.

" Виждам, че с огромно изпитание влизате в опорните точки на Движение за права и свободи, обаче това нещо си е просвета ", отговори Христо Иванов. " Движение за права и свободи се снима с изданията на Пеевски, по-късно се снима с хора с фланелки на Пеевски. Вас (ИТН) в тези книги ви няма ", сподели още той, като подари няколко книги на Радостин Василев, за които твърди, че са разпечатани от медии на Пеевски и препечатани дори на непознати езици.

" Не можете да извършите държавно управление на болшинството и да се борите против това ", съобщи още Иванов, като също означи, че от Има Такъв Народ са изгубили сътрудник в лицето на Демократична България.

Отношение по въпроса взе и депутатът от " Демократична България " Антоанета Цонева. Според нея комисията за " Буджака " е основана като огледало на комисията за " Росенец ".

" Когато две магарета си мерят буджаците, не принуждавай сред тях ", репликира Филип Станев от Има Такъв Народ.

В отговор на изявлението му Йордан Цонев, Движение за права и свободи, означи, че става въпрос за " търсене на корените на дълбоката страна. По тази причина си мерим буджаците ".

За проектокабинета на Има подобен народ Цоневзаяви, че той " в никакъв случай е нямало да мине " и че от 1997 година насам не е имало кабинет, в който да няма членове на кръга " Прокопиев ".

За нас е еднообразно гадно да заменяме Доган с Иво Прокопиев, сподели още депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР